Tot noi, alta etapa

Dupa marsul de ieri am tras niste concluzii. O sa le expun aici, impreuna cu viziunea mea despre ce ar trebui sa facem. As vrea sa cititi intai cu atentie, abia apoi sa apara criticile. O sa le accept pe cele constructive.

A mai fost, asadar o zi de adunare si de mars. Lumea ne stie problemele. Le-am strigat tare, le-am expus, problema si decizia e in mana altora. Cred ca am epuizat aceasta forma de a ne manifesta.

Este nevoie sa facem ceva la alt nivel si cu alt impact. Pentru a fi vizibili cu adevarat, pentru a fi PARTENERI si nu doar o adunare dezorganizata, este momentul ca Asociatia Sepcile Rosii 1919 sa se mobilizeze. Este evident ca o reprezentare institutionalizata este de preferat. Este evident, de asemenea , ca Asociatia are inca credibilitate in randul marii mase de suporteri. Este evident ca in felul asta putem deveni parteneri de dialog si nu doar „acceptati” (uneori) sau „ignorati” (de cele mai multe ori).

In acest sens, inclusiv initiativa Suporter „U”  isi va gasi locul firesc. Multi ati ridicat semne de intrebare, multi ati fost suspiciosi. Nu mai revin sa spun ca totul e curat si fara interese obscure. Spun acum doar ca Suporter „U” trebuie sa isi gaseasca locul sub „patronajul” Asociatiei.  O asociatiei care va trebui sa devina activa, coerenta, vizibila (mai mult decat unele comunicate). Asociatia va trebui sa aiba un sediu public, care sa se constitue ca un loc de intalnire si dezbatere, sa aiba persoane de contact  zilnic (chiar angajate daca voluntariatul nu e posibil) , sa aiba intalniri cu presa, cu clubul „U”, cu autoritatile. Trebuie sa aiba o campanie de publicitate, sa aiba activitati de PR profesioniste, sa fie organizator pentru evenimente dragi tuturor „U”istilor.

Stiu ca toate astea inseamna resurse. Prin atragere de membri, prin sponsorizari, prin cota de 2%, prin parteneriate cu firme si autoritati, totul ar fi posibil. Este nevoie de mobilizare, este nevoie de organizare si de anumiti profesionisti care sa faca lucrurile sa functioneze. Inceputul pot fi un site , un sediu public intr-un loc accesibil , persoane la dispozitia publicului .

Imi reinnoiesc rugamintea catre Calin Misan si Bogdan Blaga de a gandi acest rol al Asociatiei Sepcile Rosii 1919 si integrarea in ea a proiectului Suporter „U”. Impreuna se pot face lucruri adevarate. In starea in care ne aflam nu suntem decat masa de manevra si o „adunare”. Fara putere, fara impact. Si e pacat !

Haide „U” !

Reclame
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: