Clubul Seniorilor „U” – draft

Promiteam ca revin maine cu mai multe detalii . O disputa pe care nu mi-am dorit-o cu unul care nu merita nici sa ii rostesc „nick”-ul (care culmea , ma acuza pe mine ca sunt un nick) , ma face sa postez azi amanunte despre ceea ce eu gandesc a fi o actiune de suflet.

Clubul Seniorilor „U” se doreste a fi o initiativa prin care sa ONORAM pe toti cei care au purtat pe piept simbolul „U” . Au fost multi , au fost mii . Dintre seniori pe cativa ii mai avem intre noi. Pe unii ii pomenim , le stim povestile , pe altii i-am uitat pe nedrept. TOTI merita dragostea noastra si TOTI sunt AI NOSTRI.

Clubul Seniorilor „U” se doreste a fi o initiativa INDEPENDENTA a suporterilor „U”niversitatii Cluj , fara nici o legatura sau implicare a clubului  sau a autoritatilor. Clubul Seniorilor poate incheia doar „parteneriate” cu clubul de fotbal prin care membrii Clubului sa fie recunoscuti ca un PARTENER de dialog pentru pastrarea Fidelitatii , Onoarei , Traditiei si Respectului pentru istoria imediat seculara a „U”niversitatii Cluj.

Mod de organizare :

1. Clubul Seniorilor „U” va avea membri structurati pe patru categorii :

ONOARE – Seniorii clubului care au implinit varsta de 65 de ani si au jucat minim 50 de jocuri oficiale sub culorile alb-negre – cotizatie 0(zero)

SIMPLU – Orice suporter al „U”niversitatii Cluj care adera la Club – cotizatie 30 lei / luna

GOLD – Orice suporter al „U”niversitatii Cluj care adera la Club – cotizatie 100 lei / luna / Orice fost jucator al „U”niversitatii Cluj , indiferent de varsta , care a jucat minim 50 de jocuri oficiale sub culorile alb-negre – cotizatie 0(zero) (*)

PLATINUM – Orice suporter al „U”niversitatii Cluj care adera la Club – cotizatie 300 lei/luna (**)

(*) – fostii jucatori membri GOLD care doresc sa plateasca cotizatia normala de 100 lei / luna vor intra la categoria PLATINUM

(**) – la categoria PLATINUM pot adera persoane juridice (companii) care pot deveni membri ai Clubului. Membru PLATINUM cu titlu gratuit (cotizatie zero) va fi localul (cafe , resturant , bistro) care va oferi spatiul sau gratuit pentru minim doua intalniri lunare ale Clubului)

Clubul Seniorilor „U” va fi condus de un Comitet format prin alegeri deschise dintre membrii SIMPLI si GOLD ai Clubului . Presedinte de Onoare al Clubului Seniorilor „U” va fi decanul de varsta al membrilor ONOARE . Primele 6 luni de functionare vor fi coordonate de un Comitet Provizoriu format din initiatorii Clubului , stabiliti la prima intalnire publica.

Actiuni ale Clubului Seniorilor „U” 

– minim doua intalniri lunare in care va fi ONORAT cate un membru de ONOARE al Clubului

– acordarea a 10 (zece) indemnizatii de merit pentru 10 membri ai Clubului categoria ONOARE , pe baza unor criterii stabilite si votate de TOTI membrii Clubului

– acordarea a 2 (doua) indemnizatii pentru doi juniori ai Centrului de Copii si Juniori ai FC „U” si numirea alaturi de fiecare dintre ei a cate unui membru de ONOARE care il va calauzi cu sfaturi si ii va impartasi din experienta sa.

– actiuni de promovare , la meciurile „U”niversitatii Cluj a Clubului Seniorilor , perezentarea carierei cate unui membru ONOARE in fata spectatorilor

– orice alte actiuni de cinstire a tuturor celor care au adus ONOARE Clubului „U”niversitatea Cluj.

In ceea ce priveste resursele financiare , mod de organizare si functionare , ar fi  ideal ca acest Club al Seniorilor sa functioneze sub patronajul Asociatiei Sepcile Rosii 1919 . Pentru o TOTALA TRANSPARENTA , Clubul Seniorilor va avea un cont separat si va posta pe internet raport financiar lunar . Orice membru al Clubului Seniorilor are dreptul sa solicite lamuriri si sa primeasca raspunsuri competente si reale . Daca nu se poate organiza Clubul Seniorilor „sub umbrela” Asociatiei , se va infiinta o fundatie separata , respectand legislatia in vigoare. Nici un membru al Clubului Seniorilor nu va fi retribuit , intreaga activitate organizatorica facandu-se pe baza de voluntariat.

Mizez pe urmatorul desfasurator financiar :

Venituri :

Membri Simpli – 250 x 30 = 7,500 lei

Membri Gold – 25 x 100 = 2,500 lei

Membri Platinum – 5 x 300 = 1,500 lei 

TOTAL Venituri : 11,500 lei / luna

Cheltuieli 

1. 10 indemnizatii de merit x 900 lei = 9,000 lei

2.2 indemnizatii „Junior” x 500 = 1,000 lei

3. Cheltuieli intalniri 2 x 750 = 1,500 lei

Total cheltuieli : 11,500 lei 

Bilant : 0

Pe masura ce activitatea demareaza , Clubul Seniorilor „U” va putea atrage si alte venituri de la membri sau prin sponsorizari , si va decide pe masura crearii veniturilor asupra modului de cheltuire a acestora.

Dragii mei , desi traim intr-o lume mercantila in care totul se supune zeului „ban” , nu neaparat acele indemnizatii vor fi scopul acestei initiative. Vrem sa aratam ca NU UITAM pe cei care au adus onoare acestui club si vrem sa II ASCULTAM atat cat ii mai avem printre noi . Experienta lor , istoria care sta in spatele fiecarui nume va face ca generatii noi de suporteri sa INTELEAGA de ce spunem noi „pentru noi doar „U” Cluj conteaza”.

Astept pana la data de 1 februarie pe unul din emailurile de mai sus pareri , opinii , sugestii . Astept , de asemenea , sa va manifestati (sau nu) interesul pentru a demara aceasta actiune si a contribui cu idei si financiar la crearea Clubului Seniorilor „U”.

Va multumesc pentru rabdarea de a citi aceasta expunere de intentie si va doresc tuturor inspiratie in decizia voastra !

Haide „U” !

    • Baba cu colaci
    • 10 ianuarie 2012

    ca sa fiu scurt: RESPECT!!!
    eu m-as baga, doar sa nu ramana la stadiul de idee asa cum a ramas si cu localul pentru U-isti, idee pe care ai avut-o dar pe care ulterior ai lasat-o balta si nu mi-ai mai raspuns la mailuri!
    Bafta!

    • Cu localul nu a fost momentul Tu nu vezi cata dezbinare? De la acest club putem porni ideea cu localul care sa fie mai departe.
      Multumesc de sprijin

    • Vlady
    • 10 ianuarie 2012

    Penibila rau „actiunea” asta. Sunt destule cluburi ale pensionarilor in oras, nu mai trebuie inca unul.

    • CATALIN
    • 10 ianuarie 2012

    Ideea e buna insa tare ma tem ca nu prea s-ar gasi membri cotizanti, dar chiar si fara cotizatii o forma de recunostinta pentru „seniori” trebuie demarata , macar mai afla si copiii de unul altul, iar ei ar aprecia ca totusi lumea nu i-a uitat…….Sunt curios de reactia celorlalti …..ca la critica suntem tare buni…..din pacate in loc de idei, cred ca vor apare comentarii de genul „ganditorului” de mai sus -vlady.

  1. Felicitari pentru idee si initiativa.
    Sper sa se puna in practica.
    Sustin cum pot ideea!

  2. Felicitari inca odata pentru propunere.
    Totusi am mici sugestii acesti Seniori ar putea sa tina niste lectii de istorie paote chiar la stadion sau in localurile unde doresti sa fie aceste intalniri.
    Ce primeste in plus un membru platinium fata de un simplu suporter? Doar numele de sustinator?

    • Draga Lucian, eu am expus doar in mare ideea . Orice fel de idee de imbunatatire va fi binevenita si sa fi sigur ca va fi discutata. Intentionez ca la 1 februarie , cand stim ce si cum , sa prezint un sumar al tuturor ideilor si vom extrage de acolo tot ce e bun.
      Incurajez pe oricine sa imi transmita pe unul din emailurile mentionate pareri si idei pentru a le contabiliza.

    • StefanU
    • 11 ianuarie 2012

    Excelenta idee! Felicitari! Ai castigat un cotizant.

    • silverzeus
    • 11 ianuarie 2012

    batrane, oricand poti conta si pe participarea (respectiv, participatia mea)….imi spui doar ce trebuie facut ptr a te ajuta

  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu